Weekend Zeilen Friesland2018-06-13T15:51:06+01:00

Wie wil dat nou niet, zeilen op de Friese meren? Een weekend zeilen in Friesland doe je op de tjalk “De Eke Maria”, deze tjalk is geschikt voor groepen van 15 tot 24 personen. Een weekend zeilen samen met je vrienden of je dispuut. De schipper en zijn maat geven uitleg en instructies en gezamenlijk zeilen jullie naar bijvoorbeeld Sneek of Langweer. In het weekend is het daar altijd erg gezellig en we reserveren voor jullie een plekje in de haven, midden in het centrum. Hier kunnen jullie ‘s avonds uit eten gaan of een avondje stappen. Uiteraard is het ook mogelijk om juist een rustige plek op te zoeken ergens aan een eilandje, voor een biertje, kampvuur en stoere verhalen.

Weekend Zeilen Friesland: van vrijdagavond tot en met zondag

Een weekend zeilen in Friesland. Vrijdagavond stappen jullie aan boord en dan varen we naar een afgelegen eilandje. Hier maken we een gezellige zit op het eiland en komen de stoere verhalen onder het genot van een biertje. De volgende dag hijsen we de zeilen en krijgen jullie instructies van de schipper en zijn maat. We zeilen die dag over de Friese meren naar Sneek of Langweer. Dit zijn ideale plaatsen om een hapje te eten of de kroeg in te duiken. We liggen daar in de haven, midden in het centrum. Zondag sluiten we het zeilweekend af en zeilen we terug naar Eernewoude. Een zorgeloos en ontspannen weekend zeilen in Friesland.

Meer info en boeken Tjalk ‘Eke Maria’

Tjalk verhuur Friesland: voor vrienden en studenten

Een weekend zeilen in Friesland, lekker uitwaaien en ‘s avonds lekker een biertje drinken op het dek of in het ruim samen met je vrienden of je studentenvereniging. Je kan met de schipper samen een vaarplan maken, dus aangeven waar jullie dit weekend graag naartoe zeilen. Veel vriendengroepen kiezen voor Langweer terwijl veel studentengroepen de voorkeur geven aan Sneek. Wij reserveren dan een plek in de haven, midden in het centrum

Meer info en boeken Tjalk ‘Eke Maria’

De inrichting van de Tjalk

De tjalk is in 2013 geheel gerenoveerd en is geschikt gemaakt voor groepen van 15 tot 24 personen die naar Friesland komen om te zeilen en die aan boord willen overnachten. In het ruim staan grote tafels waar je met z’n allen kan zitten om gezamenlijk te eten maar er kan ook een spelletje worden gedaan. De keuken is voorzien van een groot gasfornuis; een ruime koelkast en voldoende opbergruimte voor proviand. Er zijn 2 douches aan boord en een wc en urinoir.

Meer info en boeken Tjalk ‘Eke Maria’

Tjalk verhuur Friesland: voor een dag of middag

Natuurlijk kun je de tjalk ook huren voor een middagtocht op de Friese meren. De tjalk is erg geschikt om met grote groepen (maximaal 33 personen) te varen. Het gebied Nationaal Park De Alde Feanen leent zich goed voor een afwisselende zeiltocht over de mooie meertjes en smalle slootjes. Zelf de zeilen hijsen en samen met de schipper achter het roer staan. Op een stoere authentieke tjalk zeilen door Friesland.

Meer info en boeken Tjalk ‘Eke Maria’