Escaperoom Friesland2022-03-08T19:52:06+01:00

Escaperoom in Friesland

Skûtsje escaperoom voor kleine en grote groepen.

Het verhaal van deze Friese escaperoom wordt verteld door Klaas Jansma en speelt zich af op het skûtsje van Jan en Sjut. Bekijk de teaser en boek deze escaperoom. Met een prachtige gedetailleerd decor en zeer veel originele en ingenieuze puzzels.

vanaf € 15,00 pp
1¼ uur • vanaf 10 personen

Lees meer
escape-room-friesland

Escaperoom in Friesland

De escaperoom is geschikt voor groepen vanaf 5 personen. Maar ook grote groepen kunnen bij ons terecht omdat wij over meerdere escaperooms beschikken.

Voorbeeldarrangement
19:00 – 20:15 uur Escaperoom € 15,00
20:15 – 21:00 uur 2 Drankjes en warme hapjes € 7,50
Totaal prijs per persoon € 22,50

Actie*: € 2,50 korting bij de combinatieactiviteit escaperoom en sloepvaren. Je betaalt voor deze activiteitencombinatie € 22,50 pp in plaats van € 25,00 pp. *Deze actie geldt alleen bij afname van catering, bijvoorbeeld een kop koffie of een lunch.

Skûtsje escaperoom

Escaperoom voor kleine en grote groepen

Je kunt bij ons terecht vanaf 10 personen: € 15,00 pp.

Bel 0511-539732 of mail
Foto van het ruim van een skûtsje

Escaperoom voor grote groepen

Deze typisch Friese escaperoom is geschikt voor grote groepen tot 21 personen.  De groep wordt verdeelt over 3 identieke skûtsje-escaperooms. Bekijk de combinatie-programma’s, bijvoorbeeld met VR-Room. Bekijk ook de aanbieding escaperoom-handboogschieten.

Escaperoom voor grote groepen

Een top escaperoom in Friesland, wat is daar voor nodig?

Ten eerste: een goed verhaal geënt op de Friese cultuur historie

Wij hadden het geluk dat Klaas Jansma ons geholpen heeft bij het schrijven van het verhaal voor deze typisch Friese escaperoom. Klaas Jansma is vooral bekend geworden in Friesland omdat hij jaren lang verslag heeft gedaan bij de Friese Kampioenschappen Skûtsjesilen. Klaas Jansma heeft verschillende bestaande verhaallijnen in elkaar vervlochten en prachtig verwoord. In de inleidende film verteld Klaas Jansma dit verhaal. Het wordt ondersteund door prachtige filmbeelden op het Skûtsje van Fonger de Vlas. De inleidende film zorgt ervoor dat je in de sfeer komt en terug gaat in de tijd. Klaas bedankt!

Ten tweede: een decor wat je meeneemt in het verhaal, de wereld van de skûtsjeschippers.

Wij hadden het geluk met Sietse Bruinsma. Sietse heeft jaren lang in Earnewâld gewerkt als aannemer. Op het moment dat wij hem vroegen was hij net 1 dag met pensioen. Hij had dus wat tijd:). Daarnaast is Sietse werkzaam bij het skûtsjemuseum. Hij weet exact hoe deze schepen in elkaar zitten, van de roef tot en met het ruim. We zijn een half jaar lang met 3 man full-time aan het werk geweest om deze skûtsje escaperooms te bouwen. Sietse had de leiding en wij zaagden timmerden er op los. Veel mensen hebben meegewerkt aan het bouwen, onder andere zijn dochter Hylkje. Zij heeft het houtsjen gedaan in alle roefjes. Houtsjen is een verftechniek waarbij je met de kwast houtnerven aanbrengt. Een oude techniek die vroeger bij de skûtsjes werd gebruikt. Anderen hebben ons geholpen met antieke decor stukken om het plaatje compleet te maken.

Wij zijn blij met het resultaat, er zijn zoveel leuke details: we mochten van Sietse voor het plafond bijvoorbeeld geen schroeven gebruiken, dus dat hebben we weer ouderwets gespijkerd. Maar de tegels achter de houtkachel zijn geschroefd, want zo ging dat in het verleden ook. Daarnaast heeft Sietse voor elke escaperoom een apart schilderij gemaakt wat boven de schouw hangt. Sietse en vele anderen bedankt!

Ten derde, orginele en verassende puzzels

Wij hadden het geluk met Louter. Louter heeft vroeger bij TNO gewerkt en weet alles van elektrisch en printplaten en hij werkt uiterst nauwgezet. Als wij een puzzels bedacht hadden (en het kon hem niet gek genoeg) dan zorgde Louter dat het geregeld werd. Hij zei dan “zo moeilijk is het niet, hoor” en dan liet hij zien op welke manier hij aan het solderen was gegaan aan een printplaat of hoe hij de software kon inregelen. Het is louter gelukt om puzzels te integreren in antieke attributen zoals bijvoorbeeld een kompas of een klok. Louter heeft de audio ook verzorgd: de achtergrond geluiden zetten precies de juiste sfeer neer en zorgen af en toe voor een schrikeffect. Met humor en bepaalde smaakbelevingen (we verklappen niks:) weten we de mensen oprecht te verrassen. Louter bedankt.!