Escaperoom Friesland

Escaperoom Friesland 2018-01-03T23:42:13+00:00

Een escape room in Friesland voor grote en kleine groepen. Het verhaal speelt zich af op een skûtsje, het skûtsje van Jan en Sjut. Twee hardwerkende ouders die al veel hebben meegemaakt. Het ergste wat hun is overkomen, is het verlies van hun eerste kindje. Gelukkig hebben ze nu hun pasgeboren baby – Rienk. Jan en Sjut zijn er ontzettend blij mee, maar Jan heeft er echter wel een tik aan overgehouden, hij is als namelijk als de dood dat hij Rienk ook zal verliezen. Met name de verhalen rondom de Lange Slettemerman boezemen hem angst in en voeden zijn paranoide geest. Om te voorkomen dat iemand hun zoon wat aan kan doen heeft Jan allerlei puzzels verzonnen waar alleen hij en zijn vrouw het antwoord op weten. Op die manier kan niemand bij hun pasgeboren baby komen en is hun zoon altijd veilig. Echter als Jan en Sjut op een zaterdag in november 2018 terug varen van Leeuwarden naar Earnewald worden ze op de Lange Sloot overvallen door plotseling opkomend grondijs. Het skûtsje loopt aan de grond en slaat lek. In het dorp Earnewâld zien ze aan het toplicht dat het skûtsje al een tijd stil ligt, het toplicht blijft onveranderd liggen. Ze weten dat er iets niet in de haak is en ze gaan met een groepje op onderzoek uit. Op het moment dat ze bij het skûtsje komen is Jan nergens te bekennen en Sjut is totaal onderkoeld. Sjut kan nog net uitbrengen “us Rienk’, en dan raakt ze buiten bewustzijn. Het is nu aan jullie om Rienk te redden, en haast is geboden want het skûtsje loopt al voller met water. Er is hooguit nog een uur voordat het te laat is.

Escape room voor grote groepen: najaarsactie

Deze escaperoom is geschikt voor grote groepen tot 18 a 21 personen. De groep wordt verdeelt over 3 identieke skûtsje-escaperooms. Uiteraard ontstaat er dan een competitieve sfeer. Lukt het om binnen de tijd te slagen en zo ja welk team heeft de beste tijd behaalt? Een groepsuitje waarbij je geen rekening hoeft te houden met het weer, dus ook leuk voor de herfst en de winter. Aansluitend een borrel en een dinerbuffet in ons sfeervolle “Sylkafee”.

Voor groepen vanaf 15 personen geldt de najaarsactie: Als u deze activiteit boekt met koffie/thee bij uw ontvangst dan trakteren wij op een stukje oranje koek.

Bekijk mogelijkheden voor escaperoom arrangement

Escaperoom in Friesland: “Escaperoef”

Bovenstaand verhaal van Jan en Sjut speelt zich af in het prachtige decor van een skûtsje, wat met aandacht voor detail in 2017 is gebouwd. Uiteraard met veel nautische puzzels en elektrotechnische hoogstandjes, alles passend binnen het thema. Leuk om met de familie of een vriendengroepje te doen, kopje koffie bij de ontvangst en even napraten met verwarmde tortilla chips en een borrel. Voor grote en kleine groepen.

Reserveer deze escape room