Escaperoom Friesland2024-01-22T08:23:01+01:00

Escaperoom in Friesland

Skûtsje Escaperoom

Het verhaal van deze Friese escaperoom wordt verteld door Klaas Jansma en speelt zich af op het skûtsje van Jan en Sjut. Bekijk de trailer en boek deze escaperoom. Met een prachtige gedetailleerd decor en zeer veel originele en ingenieuze puzzels.

*Als je de Escaperoom combineert met een andere activiteit krijg je € 2,50 pp korting.

Aanbieding: € 17,50 € 15,00 pp*
1¼ uur – vanaf 10 personen

Lees meer
escape-room-friesland

Escaperoom in Friesland

Skûtsje Escaperoom

De Escaperoom heeft een prachtig Fries thema: het skûtsje. Er zijn drie identieke escaperooms waardoor er automatisch een soort van wedstrijd ontstaat, “welk team is het slimste en welk team is het snelste.” Er kunnen 21 personen tegelijkertijd aan de escaperoom meedoen, dus maximaal 3 teams van 7 personen.

Tips:

  1. Het is leuk om deze activiteit te combineren met een Challenge Walk of e-Sloepvaren. Als je de Escaperoom combineert met een andere activiteit (je mag zelf weten welke), krijg je € 2,50 pp korting op de activiteiten. Bekijk alle aanbiedingen.
  2. Een kleine pauze tussen de activiteiten door en even genieten van een hapje en een drankje.
  3. Wil je de dag afsluiten met lekker eten, laat je dan verrassen door ons Foodtruck arrangement op het terras aan het water. Dit arrangement bestaat uit meerdere gangen en is inclusief 2 uur vrij drinken (bier, fris en wijn). Foodtruck arrangement € 38,50 € 35,00 pp (mogelijk voor groepen vanaf 15 personen).

Voorbeeld van een geheel verzorgd groepsuitje:

  • 13:00 Ontvangst met 2 x koffie/thee en oranjekoek € 5,75 pp
  • 13:30 Escaperoom € 17,50 € 15,00 pp
  • 14:45  Twee drankjes in combinatie met warme hapjes € 9,75 € 8,75 pp
  • 15:15 Tweede activiteit bijvoorbeeld e-Sloepvaren € 10,00 pp
  • 16:45 Borrel met aansluitend Foodtruck arrangement € 38,50 € 35,00 pp

De kosten voor dit groepsuitje zijn € 81,50 € 74,75 pp. Je kunt het groepsuitje heel makkelijk zelf samenstellen: je bepaald dus helemaal zelf wat de prijs per persoon wordt.

Ga naar het aanvraagformulier en stel zelf je groepsuitje samen. Voor groepen vanaf 15 personen bestaat de mogelijkheid om een slechtweer-verzekering af te sluiten.

Foto van het ruim van een skûtsje

Escaperoom voor grote groepen

Deze typisch Friese escaperoom is geschikt voor grote groepen tot 21 personen.  De groep wordt verdeelt over 3 identieke skûtsje-escaperooms. Bekijk de combinatie-programma en andere aanbiedingen.

Escaperoom voor grote groepen

Een top escaperoom in Friesland, wat is daar voor nodig?

Ten eerste: een goed verhaal geënt op de Friese cultuur historie

Wij hadden het geluk dat Klaas Jansma ons geholpen heeft bij het schrijven van het verhaal voor deze typisch Friese escaperoom. Klaas Jansma is vooral bekend geworden in Friesland omdat hij jaren lang verslag heeft gedaan bij de Friese Kampioenschappen Skûtsjesilen. Klaas Jansma heeft verschillende bestaande verhaallijnen in elkaar vervlochten en prachtig verwoord. In de inleidende film verteld Klaas Jansma dit verhaal. Het wordt ondersteund door prachtige filmbeelden op het Skûtsje van Fonger de Vlas. De inleidende film zorgt ervoor dat je in de sfeer komt en terug gaat in de tijd. Klaas bedankt!

Ten tweede: een decor wat je meeneemt in het verhaal, de wereld van de skûtsjeschippers.

Wij hadden het geluk met Sietse Bruinsma. Sietse heeft jaren lang in Earnewâld gewerkt als aannemer. Op het moment dat wij hem vroegen was hij net 1 dag met pensioen. Hij had dus wat tijd:). Daarnaast is Sietse werkzaam bij het skûtsjemuseum. Hij weet exact hoe deze schepen in elkaar zitten, van de roef tot en met het ruim. We zijn een half jaar lang met 3 man full-time aan het werk geweest om deze skûtsje escaperooms te bouwen. Sietse had de leiding en wij zaagden timmerden er op los. Veel mensen hebben meegewerkt aan het bouwen, onder andere zijn dochter Hylkje. Zij heeft het houtsjen gedaan in alle roefjes. Houtsjen is een verftechniek waarbij je met de kwast houtnerven aanbrengt. Een oude techniek die vroeger bij de skûtsjes werd gebruikt. Anderen hebben ons geholpen met antieke decor stukken om het plaatje compleet te maken.

Wij zijn blij met het resultaat, er zijn zoveel leuke details: we mochten van Sietse voor het plafond bijvoorbeeld geen schroeven gebruiken, dus dat hebben we weer ouderwets gespijkerd. Maar de tegels achter de houtkachel zijn geschroefd, want zo ging dat in het verleden ook. Daarnaast heeft Sietse voor elke escaperoom een apart schilderij gemaakt wat boven de schouw hangt. Sietse en vele anderen bedankt!

Ten derde, orginele en verassende puzzels

Wij hadden het geluk met Louter. Louter heeft vroeger bij TNO gewerkt en weet alles van elektrisch en printplaten en hij werkt uiterst nauwgezet. Als wij een puzzels bedacht hadden (en het kon hem niet gek genoeg) dan zorgde Louter dat het geregeld werd. Hij zei dan “zo moeilijk is het niet, hoor” en dan liet hij zien op welke manier hij aan het solderen was gegaan aan een printplaat of hoe hij de software kon inregelen. Het is louter gelukt om puzzels te integreren in antieke attributen zoals bijvoorbeeld een kompas of een klok. Louter heeft de audio ook verzorgd: de achtergrond geluiden zetten precies de juiste sfeer neer en zorgen af en toe voor een schrikeffect. Met humor en bepaalde smaakbelevingen (we verklappen niks:) weten we de mensen oprecht te verrassen. Louter bedankt.!