Groepsuitjes in Friesland

Groepsuitjes in Friesland 2018-07-18T13:32:23+00:00

Groepsuitjes in Friesland in Nationaal Park De Alde Feanen. Zorgeloze uitjes zoals sloepvaren of uitdagende uitjes zoals de survivalbaan. Nieuw 2018: The Big Escape en “Electric off-road”.

Foto van het ruim van een skûtsje

Escaperoom voor grote groepen

Uniek in Friesland om met een grote groep tegelijker tijd een ‘ecaperoom’ te doen. Het verhaal speelt zich af op het skûtsje van Jan en Sjut. Een prachtig Fries thema. We beschikken over meerdere identieke escaperooms, waardoor er automatisch competitie ontstaat. Wie weet als eerste de oplossing te vinden.

Bij deze activiteit loopt een combinatie actie met handboogschieten.

Bekijk actie
4 mensen op een Swing-trike. Een molen op de achtergrond. Locatie Nationaal Park De Alde Feanen bij Earnewald.

Swing-triken: een origineel groepsuitje

Swing-triken is het groepsuitje dat et meest wordt geboekt. Milieuvriendelijk swingen over fietspaden en landweggetjes van het Nationaal Park De Alde Feanen. Het hangen in de bochten en de snelheid van de swing-trike (max 25 km/u) zorgen voor de funfactor.

Bij deze activiteit loopt een actie.

Bekijk actie
Elektrische steps off road door Nationaal Park De Alde Feanen

Electric off road

Onder begeleiding van een instructeur maken we een route over weilanden, bosstroken, en het maisveld. Halverwege is er een pitstop bij een boerderij voor boeren schepijs en een kijkje in de stal.

Na de pitstop gaan jullie zelfstandig verder en maken met de pond de oversteek naar Earnewâld.

Lees meer
Foto van een elektrische aluminium sloep: Render 600

Groepsuitje: sloepvaren

Met meerdere sloepen vaar je door Nationaal Park De Alde Feanen bij Eernewoude. Een gevulde mand is aan boord voor een hapje en een drankje. Na een korte uitleg gaan jullie zelf op pad. Het zijn moderne elektrische sloepen en via de app beschikt u over digitale route ondersteuning zodat u echt op de mooiste plekjes van Nationaal Park De Alde Feanen komt.

Bekijk alle uitjes
Foto van Handboogschieten die tijdens de Alde Feanen Challenge is gemaakt.

Groepsuitje Friesland: Handboogschieten

Handboogschieten in Earnewâld, op een mooie locatie aan het water. Na de uitleg van de instructeur gaat iedereen oefenen. Als we een beetje zijn ingeschoten houden we een wedstrijd om punten en daarna gaan we schieten op ballonnen die op de roos zijn vastgemaakt.

Actie: € 1,50 korting pp in combinatie met de escaperoom.

Bekijk de actie
Iemand valt bijna in het water. Hij balanceert op een touwbrug boven het water.

Survivalparcours boven het water

Een spannend groepsuitje in het hart van Friesland. Een spannende survivalbaan uitgezet over het water. Je moet met touwbruggen, een tokkelbaan en een touwslinger over de sloot zien te komen. Wie durft? De kans bestaat dat iemand een nat pak haalt!

Deze activiteit wordt altijd aangeboden in combinatie met een verrassende kanotrail in het Pettebosk, een kanotocht met verschillende opdrachten.

Bekijk alle groepsuitjes

The Big Escape

Een competitief spel in de buitenlucht met elementen van een escaperoom en sportieve opdrachten. Bepaal zelf welk teamlid je inzet voor de puzzels en wie je inzet voor de fysieke opdrachten, zoals suppen of blaaspijpschieten. De verschillende deelopdrachten monden uit in een spectaculair eindspel.

Dit spel is speciaal voor grote groepen.

Lees meer
Op de foto zie je mensen bezig met een zeil voor een zeiilvlot

Treasure Island voor grote groepen

Dit is een groepsuitje met een competitief karakter. De verschillende teams moeten allerlei opdrachten doen waarmee ze materialen kunnen verdienen om een vlot te bouwen. Maar win je de joker dan mag je bij een ander team iets weghalen. Welke team bereikt als eerste Treasue Island.

Bij dit groepsuitje is het niet ondenkbaar dat iemand een nat pak haalt!

Bekijk alle groepsuitjes

Nieuw groepsuitje: Op de Lopifit door Friesland

Lopen met de snelheid van een fiets, het kan echt! De snelheid maak je door te lopen op de loopband van de Lopifit. Via leuke wegen en paden zie je alle ins en outs van het Nationaal Park bij Eernewoude. Halverwege is er een pitstop bij een boerderij waar je wordt getrakteerd op ambachtelijk gemaakt boerenijs.

Bij deze activiteit loopt een actie.

Bekijk actie

Culinair hoppen

Dis is een erg leuk groepsuitje als je houdt van “uit eten gaan”. Je vaart door Nationaal Park De Alde Feanen en maakt gebruik van de vaarapp. Zodoende vaar je van gerecht naar gerecht. Aan boord is een goed gevulde koelbox met fris, bier en diverse wijnen.

Het zijn moderne aluminium sloepen met krachtige elektromotor.

Lees meer

Varende wijnproeverij

Hens Jansen is jullie schipper en vinoloog. Jullie proeven onder zijn begeleiding 7 a 8 wijnen. Onderwijl genieten jullie van de prachtige uitzichten van Nationaal park De Alde Feanen.

Hens zorgt ook voor kaas, worst en stokbrood met kruidenboter.

Lees meer
Foto van een frisse salade

Outdoor Cooking

Uniek in Friesland: allereerst varen we een klein stukje met de boot naar een mooie locatie met strand en een vuurplaats. Onder begeleiding van een gezellige en kundige kok bereiden jullie diverse gerechten met authentieke Dutch Ovens, ketels of een barbecue.

Het koken wordt geleid door een chef-kok van De Derde Gang.

Bekijk alle groepsuitjes
Meerdere zeilpramen van de Nije Sylpream

Groepsuitje zeilen

Zeilen is zowel actief als ontspannen. Zelf de zeilen hijsen en de schoten bedienen en samen met de schipper achter het roer staan. Heerlijk uitwaaien in Friesland. Een zeiltocht van 1½ of 2½ uur door Nationaal Park De Alde Feanen in Earnewâld. Dit ligt op 15 minuten rijden vanaf Leeuwarden, Drachten en Heerenveen.

Het type zeilboot waarmee wordt gevaren is afhankelijk van de grootte van de groep.

Bekijk alle groepsuitjes
Foto van 2 paarden. De Paarden trekken een huifkar.

Huifkartocht

Met je vrienden of collega’s in de huifkar. Een prachtige rit door het Nationaal Park De Alde Feanen in Friesland. Gemoedelijk met een hapje en een drankje en onderweg is er een “pitstop” bij een boerderij. Daar nemen jullie een kijkje in de stallen bij de kalfjes en worden jullie getrakteerd op heerlijke ambachtelijk gemaakt boerenijsje.

Deze huifkar rit wordt gerealiseerd door Manege De Sanninghoeve.

Bekijk alle groepsuitjes
Zwarte Kick Bike zonder mensen op de foto

Steppen: sportief groepsuitje

Steppen op de kick-bike. Door Nationaal Park De Alde Feanen. Een afwisselende route via leuke schelpenpaadjes en een oversteek met de pont.

Halverwege is er een pitstop bij het Buthus: een boerderij waar u een kijkje kunt nemen in de stal bij de kalfjes en getrakteerd wordt op boerenschepijs.

Bekijk alle groepsuitjes
Groep mensen die kanovaren in een slootje

Kanotrail

De kanotrail is uitgezet op één van de mooiste plekken van Friesland: Nationaal Park De Alde Feanen. Tijdens de prachtige route zijn er verschillende opdrachten die onder de bruggen van het Pettebosk hangen. Als de opdrachten goed worden gedaan kom je achter de combinatie van het cijferslot en wacht jullie een leuke verrassing.

Er zijn zowel 1-  als 2-persoons kano’s.

Lees meer
tOp de foto zie je een zelfgemaakt zeilvlot dat wordt voortbewogen door de wind.

Zeilvlot bouwen

In kleine groepjes bouwen jullie zelfstandig een vlot van tonnen, palen en veel touw. Jullie krijgen er ook spullen bij om een zeil te zetten (mast, ra, zeil etc.)

Als de vlotten klaar zijn kijken we wie het snelste is op het parcours. Wie haalt de wind bij zijn collega’s uit de zeilen.

Bekijk alle groepsuitjes

Suppen

Sup staat voor Stand-Up-Paddling en dat is precies wat je doet. Je staat op een soort brede surfplank en met een lange peddel vaar je op het water. Suppen is een ontspannende en inspannende activiteit. Je bent sportief bezig en je geniet tegelijkertijd van het uitzicht.

Na een korte instructie gaan jullie op de supboards varen door de prachtige slootjes van het Pettebosk in Nationaal Park de Alde Feanen. Suppen is makkelijk te leren en erg leuk om te doen en geschikt voor een avontuurlijk groepsuitje.

Bekijk alle groepsuitjes

x