Actief Familie-uitje

(

Tijdens de familiedag samen iets ondernemen. Bekijk de originele uitjes van 2017, die door veel families worden geboekt. Of bekijk het overzicht van alle groepsuitjes.

Skûtsje escaperoom is leuk voor het hele gezin.

Skûtsje Escaperoom voor het hele gezin

Samen met opa en oma en de klein kinderen in een prachtig nagebouwd skûtsje. In de room zijn allemaal oude attributen te bekijken maar ook veel originele puzzels op te lossen voor de kleinkinderen. Schipper Jan en zijn vrouw Sjut zeilen richting Earnewald. Door de harde wind ‘rent’ het skûtsje uit zijn roer raakt de wal en slaat lek. Het water loopt heel snel in het ruim naar binnen en tot overmaat van ramp valt de roefdeur achter hen in het slot. Ze moeten de roefdeur als de bliksem open krijgen want hun pas geboren kindje ligt hier nog te slapen. Redden Jan en Sjut het op tijd?.

Bekijk alle familie-uitjes

Samen op de Swing-trike.

Met de kinderen en kleinkinderen op de Swingtrike

Dit uitje is geschikt voor families met kinderen die ouder zijn dan 16 jaar. Jullie gaan op een moderne elektrische Swing-trike. Swingen over fietspaden en landweggetjes van het Nationaal Park op milieuvriendelijke wijze. Het hangen in de bochten en de snelheid van de swingtrikes (max 25 km/u) zorgen voor de funfactor en voor een originele invulling van de familiedag. Dichtbij Leeuwarden, Drachten en Heerenveen.

Bekijk de lopende acties

sloepvaren over de Friese meren.

Met je familie varen in een elektrische sloep

Een heel ontspannen uitje? Met 1 of meerdere sloepen vaar je door het prachtige natuurgebied bij Earnewâld. Inclusief handige routeondersteuning op een Ipad. Er is een gevulde mand aan boord met een hapje en een drankje. Centraal gelegen ten opzichte van Leeuwarden, Drachten en Heerenveen.

Bekijk alle uitjes

Zeilen met het hele gezin, inclusief opa en oma natuurlijk.

Zeilen met de hele familie

Een zorgeloos uitje! Onder begeleiding van de schipper zeilen jullie op een prachtige platbodem. Zelf de zeilen hijsen en actief de schoten bedienen en samen met de schipper achter het roer staan. Heerlijk uitwaaien op de Friese meren. Een zeiltocht van 2½ uur door Nationaal Park De Alde Feanen in Eernewoude, vlakbij Leeuwarden, Heerenveen en Drachten. Het type zeilboot waarmee wordt gevaren is afhankelijk van de grootte van de familie. Tip: ga onderweg met z’n allen genieten van een heerlijke picknick op één van de vele eilandjes.

Bekijk groepsuitjes voor familiedag en de lopende acties

Een ontspannen uitje in de huifkar; voor opa, oma en alle kinderen.

Een gemoedelijk uitje: met paard en wagen

Zorgeloos op pad met je het hele gezin. Tijdens de rit een hapje en een drankje en gezellig met elkaar bijkletsen. Onder weg is er van alles te zien en een leuke “pitstop” bij een boerderij.

Bekijk de acties

>

Een vrouw is aan het suppen

Suppen of de kanotrail

Suppen in Nationaal Park De Alde Feanen. Een gedurfde activiteit voor opa, oma en alle kinderen. De route is uitgezet in rustig vaarwater met veel luwte. Echt een prachtige omgeving. Onderweg zijn er ook nog enkele opdrachten Om het ook voor de jongeren uitdagend te houden. De route kan ook worden gedaan met kano’s of een combinatie van suppen en kano’s.

Bekijk groepsuitjes voor familiedag en de lopende acties

Handboogschieten met opa en oma!

Handboogschieten

Handboogschieten is een uitje wat iedereen kan doen. Een leuke activiteit voor jong en oud! We beginnen met de instructie – veiligheid en techniek. Een na het oefenen volgt een wedstrijd om punten en daarna wordt er geschoten op ballonnen.

Bekijk groepsuitjes en de lopende acties

actieve dag organiseren.

Zelf uw actieve familiedag samenstellen in 5 stappen

U weet precies wat bij uw familie past. Wat vinden uw kleinkinderen leuk om te doen, hoeveel tijd is er voor activiteiten en wat lijkt jullie lekker om te eten. Stel je dag samen en krijg direct een prijsopgaaf.

Meer info over het zelf samenstellen