Actieve familiedag in Friesland

Actieve familiedag in Friesland 2018-07-18T13:37:52+00:00

Tijdens de familiedag samen iets ondernemen. Bekijk de originele uitjes van 2017, die door veel families worden geboekt. Of bekijk het overzicht van alle groepsuitjes.

Foto van het ruim van een skûtsje

Skûtsje Escaperoom voor het hele gezin

Samen met opa en oma en de klein kinderen in een prachtig nagebouwd skûtsje. In de room zijn allemaal oude attributen te bekijken maar ook veel originele puzzels op te lossen voor de kleinkinderen. Schipper Jan en zijn vrouw Sjut zeilen richting Earnewald. Door de harde wind ‘rent’ het skûtsje uit zijn roer raakt de wal en slaat lek. Het water loopt heel snel in het ruim naar binnen en tot overmaat van ramp valt de roefdeur achter hen in het slot. Ze moeten de roefdeur als de bliksem open krijgen want hun pas geboren kindje ligt hier nog te slapen. Redden Jan en Sjut het op tijd?.

Bekijk alle familie-uitjes
Foto van Handboogschieten die tijdens de Alde Feanen Challenge is gemaakt.

Handboogschieten

Handboogschieten is een uitje wat iedereen kan doen. Een leuke activiteit voor jong en oud! We beginnen met de instructie – veiligheid en techniek. Een na het oefenen volgt een wedstrijd om punten en daarna wordt er geschoten op ballonnen.

Bekijk groepsuitjes en de lopende acties

Met je familie varen in een elektrische sloep

Een heel ontspannen uitje? Met 1 of meerdere sloepen vaar je door het prachtige natuurgebied bij Earnewâld. Inclusief handige routeondersteuning op een Ipad. Er is een gevulde mand aan boord met een hapje en een drankje. Centraal gelegen ten opzichte van Leeuwarden, Drachten en Heerenveen.

Bekijk alle uitjes

Zeilen met de hele familie

Een zorgeloos uitje! Onder begeleiding van de schipper zeilen jullie op een prachtige platbodem. Zelf de zeilen hijsen en actief de schoten bedienen en samen met de schipper achter het roer staan. Heerlijk uitwaaien op de Friese meren. Een zeiltocht van 2½ uur door Nationaal Park De Alde Feanen in Eernewoude, vlakbij Leeuwarden, Heerenveen en Drachten. Het type zeilboot waarmee wordt gevaren is afhankelijk van de grootte van de familie. Tip: ga onderweg met z’n allen genieten van een heerlijke picknick op één van de vele eilandjes.

Bekijk groepsuitjes voor familiedag en de lopende acties
Foto van 2 paarden. De Paarden trekken een huifkar.

Een gemoedelijk uitje: met paard en wagen

Zorgeloos op pad met je het hele gezin. Tijdens de rit een hapje en een drankje en gezellig met elkaar bijkletsen. Onder weg is er van alles te zien en een leuke “pitstop” bij een boerderij.

Bekijk de acties
Foto van Handboogschieten die tijdens de Alde Feanen Challenge is gemaakt.

Handboogschieten met je collega’s

Een leuke en ontspannen activiteit op een prachtige locatie in Friesland: Het Nationaal Park De Alde Feanen. De baan is opgezet tussen de bomen en langs het water. We beginnen met een korte instructie. Daarna oefent een ieder een aantal keer en volgt er een wedstrijd om punten. We eindigen de activiteit met het kapotschieten van de ballonnen. De activiteit leent zich natuurlijk erg goed om te combineren met bijvoorbeeld varen in elektrische sloep en een lekker etentje in ‘t Sylkafee.

Handboogschieten

Suppen of de kanotrail

Suppen in Nationaal Park De Alde Feanen. Een gedurfde activiteit voor opa, oma en alle kinderen. De route is uitgezet in rustig vaarwater met veel luwte. Echt een prachtige omgeving. Onderweg zijn er ook nog enkele opdrachten Om het ook voor de jongeren uitdagend te houden. De route kan ook worden gedaan met kano’s of een combinatie van suppen en kano’s.

Bekijk groepsuitjes voor familiedag en de lopende acties

x