Zeilen voor grote groepen – 2 uur2024-04-23T19:16:07+01:00

Project Description

Op zeil door een klein slootje in Friesland

Zeilen voor grote groepen

Actief meezeilen aan boord van een tjalk of een skûtsje. Zelf de zeilen hijsen, de schoten bedienen of samen met de schipper aan het roer staan.

*Deze activiteit is alleen mogelijk in combinatie met catering.

Aanbieding: € 25,00 € 22,50 pp*
2 uur – vanaf 20 personen

Lees meer

Zeilen voor grote groepen

Actief zeilen op een historische schip en genieten van wind en water. Heerlijk uitwaaien op de Friese meren en af en toe even chillen op het middendek en genieten van de vergezichten. De schipper vertelt over vroeger: hoe het leven aan boord was en wat voor vracht er werd verscheept e.d. Geniet van de stilte die je ervaart als je op zeil door de smalle slootjes van Nationaal Park De Alde Feanen vaart.

*Deze activiteit is alleen mogelijk in combinatie met catering, bijvoorbeeld een kop koffie, drankjes voor onderweg of lekker eten op het terras aan het water.

Zeilen voor grote groepen is vanaf 20 personen en de zeiltocht duurt 2 uur. Met welk schip jullie gaan varen is afhankelijk van de grootte van de groep: een skûtsje of een tjalk. Als jullie groep kleiner is dan 20 personen, kies dan voor het groepsuitje zeilen voor kleine groepen.

Tips:

 1. Tijdens de zeiltocht genieten van een hapje en een drankje.
 2. De activiteit Zeilen kun je heel goed combineren met Gemengd e-Rijden. Op deze manier kun je Nationaal Park De Alde Feanen zowel vanaf het land als vanaf het water bewonderen.
 3. Wil je de dag afsluiten met lekker eten, laat je dan verrassen door ons Foodtruck arrangement op het terras aan het water. Dit arrangement bestaat uit meerdere gangen en is inclusief 2 uur vrij drinken (bier, fris en wijn). Foodtruck arrangement € 38,50 € 35,00 pp.

Voorbeeld van een geheel verzorgd groepsuitje:

De kosten voor dit groepsuitje zijn € 100,00 € 94,00 pp. Je kunt het groepsuitje heel makkelijk zelf samenstellen: je bepaalt dus helemaal zelf wat de prijs per persoon wordt.

Ga naar het aanvraagformulier en stel zelf je groepsuitje samen. Voor groepen vanaf 15 personen bestaat de mogelijkheid om een slechtweer-verzekering af te sluiten.

Stel zelf je groepsuitje samen

Vertel ons welke activiteit(en) je graag zou willen doen, hoe laat je wilt beginnen en wat je wilt eten en drinken. Al je wensen kun je kwijt in het formulier. Wij zorgen binnen 1 werkdag voor een vrijblijvende prijsopgave.

Vul het aanvraagformulier in

Nieuw: Foodtruck arrangement

Geniet van ons verrassend Foodtruck arrangement op het terras aan het water. Dit arrangement bestaat uit 4 gangen en is inclusief 2 uur vrij drinken (bier, fris en wijn).

 • Vooraf een broodplankje met heerlijke dippings
 • Broodje pulled Chicken (of vegetarische variant)
 • Mexicaanse taco (of vegetarische variant)
 • Salade en frietjes
 • Warm stokbrood met eigen gemaakte kruidenboter
 • Nagerecht

Het Foodtruck arrangement is mogelijk voor groepen vanaf 15 personen en wordt alleen aangeboden in combinatie met 2 uur vrij drinken (keuze uit bier, fris en wijn). Mogelijk vanaf half mei 2024.

Aanbieding Foodtruck arrangement: € 38,50 € 35,00 pp

Handige slechtweer-verzekering voor € 2,25 pp
 • Mogelijk voor groepen vanaf 15 personen.
 • Jullie kunnen gebruik maken van professionele regenkleding van het merk Helly Hansen. Ideaal om een klein buitje het hoofd te bieden.
 • Mocht het erg slecht weer zijn dan gaan we gezamenlijk in overleg voor een alternatief programma, bijvoorbeeld een bezoek aan het skûtsjemuseum of een pubquiz of oud Hollandse spellen, of een combinatie van deze activiteiten.
 • Deze slechtweer verzekering kost slechts € 2,25 pp.
Actie: 2 Drankjes & warme hapjes € 9,75 € 8,75 pp
 • 2 Drankjes pp (keuze uit bier, fris en wijn).
 • Mooi opgemaakte schaal met een mix van warme hapjes, zoals bitterballen en bami hapjes (5 stuks pp).
 • Voor groepen vanaf 8 personen.
Bekijk overzicht Eten en Drinken