Teambuilding Friesland

Teambuilding Friesland 2019-02-14T11:25:38+00:00

Teambuilding in Friesland

Als je binnen je bedrijf aandacht wilt besteden aan teambuilding kun je prima in Friesland terecht. Te midden van het prachtige landschap van Nationaal Park De Alde Feanen, in hartje Friesland vind je namelijk een zeer inspirerende omgeving die aan de basis staat van een succesvolle teambuilding.

Als plezier hebben voor deze dag centraal staat, bekijk dan onze 5 populairste tembuildingsuitjes. Het zijn allemaal tembuildingsuitjes die je hier in Friesland kunt doen. Vernieuwend en verfrissend.

Teambuilding in Friesland: met een elektrische step off road over een graststrook en langs het riet.

Meest geboekte teamuitje

Laaiend enthousiaste reacties achteraf. Een avotuurlijke activiteit maar voor iedereen goed te doen, zowel voor mannen als voor vrouwen. Jullie worden begeleid door een instructeur: een route over  schelpenpaadjes, weilanden, bos en het maisveld. Bekijk de video.

Teambuilding met fun
Teambuilding in Friesland: een skûtsje escaperoom ideaal voor teambuilding. Met een foto van de binnenkant van het ruim van een skûtsje.

Skûtsje escaperoom

Omdat we over meerdere identieke ‘rooms’ beschikken, kunnen grote groepen tegelijkertijd deze escaperoom doen. Het inleidende verhaal wordt verteld door Klaas Jansma. Een prachtig skûtsje decor en heel veel originele puzzels. Ook de humor ontbreekt niet!!

Teambuilding escaperoom
Teambuilding in Friesland: een groep mensen rijden op de Swing-trike's over de weg - funfactor gegarandeerd.

Teambuilding op de Swing-trike

Een prachtige route over fietspaden en landweggetjes van het Nationaal Park bij Eernewoude. Het hangen in de bochten en de snelheid van de elektrische Swing-trike (max 25 km/u) zorgen voor de funfactor tijdens je teambuildingsdag in hartje Friesland. Bekijk video.

Bekijk aanbieding
Teambuilding in Friesland: varen in een moderne elektrische sloep.

e-Sloepvaren met je team

Met meerdere elektrische sloepen vaar je tijdens je teambuildingsdag zorgeloos over de Friese slootjes en meertjes. De digitale routeondersteuning laat je de mooiste routes ontdekken. Een mand gevuld met hapjes en drankjes is aan boord. Een inspirerende omgeving om even bij te praten.

Zorgeloos teambuildingsuitje
Teambuiling in Friesland: Met meerdere mensen tegelijkertijd in de Virtual Reality (of VR) Room, controlers en VR-brillen en beamerscherm.

Nieuw 2019: VR-Room

Virtual Reality. Samen met je collega’s stap je in een schijnbaar echte wereld. Kijk je ogen uit als je je begeeft in de diepten van de oceaan, of schreeuw je longen uit je lijf in de achtbaan. Vernieuwend en inspirerend teambuildingsuitje.

Bekijk alle groepsuitjes

Sommige bedrijven willen meer uit hun teambuildingsdag halen dan ‘leuk even met elkaar weg zijn’. Zij willen bijvoorbeeld meer aandacht besteden tijdens hun teambuildingsdag aan:

  • Samenwerken
  • Communicatie en feedback
  • Resultaatgericht werken
  • Positieve werksfeer

Wij bieden 4 zeer verschillende activiteiten aan die allemaal verschillende accenten benadrukken. Bekijk ze alle 4 en bespreek met ons welke activiteit het meest geschikt is voor jullie. Teambuilding dat wat verder gaat dan een ‘uitje’ kan buiten de werkkostenregeling (WKR) vallen.

De werkkostenregeling (WKR)

De werkkostenregeling (WKR) heeft nog veel onduidelijkheden voor iedere onderneming. Welke keuzes moet ik nu maken? Valt teambuilding wel of niet onder de regeling? En hoe bereken ik dit precies, zonder dat ik straks extra wordt aangeslagen door de belastingdienst? De oplossing voor de WKR met betrekking tot het bedrijfsuitje, is vrij makkelijk. Het vergt namelijk geen moeilijke stappen om het bedrijfsuitje buiten de WKR te houden. Het woord ‘bedrijfsuitje’ zegt iets over een beloning voor het personeel. Een bedrijfsuitje is geen must, en levert volgens de fiscus ook geen teambuilding of training op. Ook zegt de WKR, doordat het zich richt op beloning voor personeel, dat belonen van relaties door middel van relatiedagen niet onder de WKR valt. Daar is de eerste maas in de wet. Hoe ziet de fiscus immers het verschil tussen een relatiedag en bedrijfsuitje?

Volgens de WKR vallen trainingen en opleidingen van en voor het personeel niet onder de regeling. Wanneer een bedrijfsuitje typisch teambuilding is en plaatsvindt in de baas zijn tijd, betekent het gewoonweg dat dit niet onder de WKR valt. Wanneer u dus kiest voor teambuilding met de doelstelling om uw personeel of collega´s beter met elkaar te laten samenwerken of communiceren, dan valt dit niet onder de WKR. Activiteiten als teambuilding, trainingen en vergaderen vallen dan ook niet onder de WKR regeling. U kunt dus gerust een training of seminar in een externe vergader- of trainingslocatie organiseren zonder dat dit onder de WKR valt. De fiscus stelt zeker geen vragen wanneer dit een verplicht onderdeel is en op een doordeweekse dag plaatsvindt. Fun activiteiten als vergaderbreaks vallen niet onder de WKR, mits dit een onderdeel is van het totaalaanbod van de vergadering. Mocht deze activiteit een te grote kostenpost met zich meebrengen en niet te rijmen zijn met de training, dan zal de fiscus hier vragen over kunnen stellen en valt het al snel onder de WKR regeling.

De fiscus kan wel vraagtekens zetten bij het uitvoeren van teambuilding in het weekend. Als u kunt aantonen dat het een training is geweest ten goede van het personeel, waarbij het verplicht is om deel te nemen, en deze training vindt wel plaats in het weekend, dan valt het niet onder de WKR. Zorg er dan wel voor dat er op de te ontvangen factuur van de desbetreffende organisatie duidelijk staat vermeld dat het een training betreft. Dit voorkomt op voorhand al discussie.

Ander vraagteken is natuurlijk als u na de training een groot feest heeft georganiseerd. Dit valt in theorie onder de WKR regeling. Een diner na een training of vergadering valt, wanneer dit in verhouding staat tot het totaalbedrag, niet onder de WKR. In het kort; teambuilding valt grotendeels niet onder de WKR en biedt daardoor volop kansen voor het bedrijfsleven. Dit bericht is geschreven Erik Kroon en geplaatst op het internet.

Het blijft natuurlijk de verantwoordelijkheid van de debiteur op welke manier je je teambuilding verantwoord. Mocht je er vragen over hebben, mail ons jouw vraag en dan leggen wij jouw cases voor aan onze financiële adviseur.

x