Vrijgezellendag Friesland

Vrijgezellendag Friesland 2018-07-18T13:30:22+00:00

Vier het vrijgezellenfeest van je vriendin in Friesland. Een prachtige provincie en erg geschikt voor een vrijgezellendag in de buitenlucht. Nationaal Park De Alde Feanen biedt hiervoor een schitterend decor. Heb je geen zin in een saai feestje met taarten versieren of sieraden maken, maar wil je actie? Dan hebben we meerdere leuke suggesties voor het vrijgezellenuitje van je beste vriendin die gaat trouwen. Een nieuwe activiteit is het vrijgezellenuitje op de Swing-trike. Andere ideeën zijn: Een middag zeilen of sloepvaren. Bekijk hier de 5 populairste vrijgezellenfeest activiteiten voor vrouwen.

Een ontspannen vrijgezellendag: Sloepvaren in Friesland

Lekker het water op tijdens een vrijgezellenuitje, maar wel kunnen ontspannen doe je door te gaan sloepvaren. Met meerdere sloepen varen door Nationaal Park De Alde Feanen en een gevulde mand aan boord met een hapje en een flesje bier of een glas wijn. Halverwege de tocht maken jullie een pitstop bij een terras aan water. De sloep is voorzien van een Ipad die de route aangeeft. Nationaal Park De Alde Feanen bij Earnewâld/Eernewoude ligt slechts 15 minuten rijden vanaf Leeuwarden of Drachten.

Bekijk alle groepsuitjes voor een vrijgezellen-dag en de lopende acties
Meerdere zeilpramen van de Nije Sylpream

Zeilen tijdens je vrijgezellendag in Friesland

Een typisch Fries uitje: Zeilen over de Friese meren, zowel actief als ontspannen. Zelf de zeilen hijsen en de schoten bedienen. De aanstaande bruid staat samen met de schipper achter het roer. Heerlijk uitwaaien op de Friese meren. Onderweg genoeg tijd om te kletsen en te lachen, een drankje te doen of actief te zeilen. Een zeiltocht van 2½ uur door Nationaal Park De Alde Feanen bij Eernewoude, vlakbij Leeuwarden en Drachten. Het type zeilboot waarmee wordt gevaren is afhankelijk van de grootte van de groep: een zeilpraam, skûtsje of tjalk.

Bekijk alle groepsuitjes voor een vrijgezellen-dag en de lopende acties

Actieve vrijgezellendag: op de step door Friesland

De tjalk is in 2013 geheel gerenoveerd en is geschikt gemaakt voor groepen van 15 tot 24 personen die naar Friesland komen om te zeilen en die aan boord willen overnachten. In het ruim staan grote tafels waar je met z’n allen kan zitten om gezamenlijk te eten maar er kan ook een spelletje worden gedaan. De keuken is voorzien van een groot gasfornuis; een ruime koelkast en voldoende opbergruimte voor proviand. Er zijn 2 douches aan boord en een wc en urinoir.

Bekijk alle groepsuitjes voor een vrijgezellen-dag en de lopende acties

Survivalparcours boven het water – een uitdaging in Friesland

Voor de spannendste en meest hilarische vrijgezellendag ga je het survivalparcours op. Een survivalparcours boven het water met touwbruggen, een touwslinger en een tokkelbaan. De kans op een nat pak is niet uitgesloten! Aansluitend een kanotrail met leuke opdrachten onder de bruggen van het Pettebosk. Voor survival hoef je echt niet helemaal naar de Ardennen: ontdek de mogelijkheden voor survival in Friesland. In Eernewoude/Earnewâld, in het prachtige Nationale Park De Alde Feanen.

Bekijk alle groepsuitjes voor een vrijgezellen-dag en de lopende acties

Vrijgezellendag: Met de aanstaande bruid suppen in Friesland

Suppen is een erg leuke activiteit voor een vrijgezellendag. Sup staat voor Stand-Up-Paddling en dat is precies wat je doet. Op een soort brede surfplank en met een lange peddel vaar je op het water. Het is erg leuk om met het vrijgezellenfeest van je beste vriendin het water op te gaan. Met suppen hoef je niet in het water te vallen, maar het kan natuurlijk wel. Een beetje wiebelen of heel dicht langs elkaar varen en je hebt gegarandeerd een geslaagde dag!

Bekijk alle groepsuitjes voor een vrijgezellen-dag en de lopende acties

x