Groepsuitje Escape Room

Uniek in Friesland om met een grote groep tegelijker tijd een 'ecaperoom' te doen. Het verhaal speelt zich af op een skûtsje, het skûtsje van Jan en Sjut. Twee hardwerkende ouders die al veel hebben meegemaakt. Het ergste wat hun is overkomen, is het verlies van hun eerste kindje. Gelukkig hebben ze nu hun pasgeboren baby - Rienk. Jan en Sjut zijn er ontzettend blij mee, maar Jan heeft er echter wel een tik aan overgehouden, hij is als namelijk als de dood dat hij Rienk ook zal verliezen. Met name de verhalen rondom de Lange Sleatemerman boezemen hem angst in en voeden zijn paranoide geest. Om te voorkomen dat iemand hun zoon wat aan kan doen heeft Jan allerlei puzzels verzonnen waar alleen hij en zijn vrouw het antwoord op weten. Op die manier kan niemand bij hun pasgeboren baby komen en is hun zoon altijd veilig. Echter als Jan en Sjut op een zaterdag in november 1918 terug varen van Leeuwarden naar Earnewald worden ze op de Lange Sloot overvallen door plotseling opkomend grondijs. Het skûtsje loopt aan de grond en slaat lek. In het dorp Earnewâld zien ze aan het toplicht dat het skûtsje al een tijd stil ligt, het toplicht blijft onveranderd liggen. Ze weten dat er iets niet in de haak is en ze gaan met een groepje op onderzoek uit. Op het moment dat ze bij het skûtsje komen is Jan nergens te bekennen en Sjut is totaal onderkoeld. Sjut kan nog net uitbrengen "us Rienk', en dan raakt ze buiten bewustzijn. Het is nu aan jullie om Rienk te redden, en haast is geboden want het skûtsje loopt al voller met water. Er is hooguit nog een uur voordat het te laat is. Ook voor kleine groepen vanaf 5 personen zijn er mogelijkheden.

Najaarsaanbieding voor groepen vanaf 15 personen: Als u deze activiteit boekt met koffie/thee bij uw ontvangst dan trakteren wij op een stukje oranje koek.

Programma voor een groepsuitje escape-room:

  • Ontvangst in het sfeervolle Sylkafee, met koffie of thee (onbeperkt).
  • Probeer binnen 1 uur het ‘ondergeschoven’ kindje te redden .
  • Nazitten rondom de zwaardtafel met een wijntje of een biertje en een schaaltje verwarmde tortillachips (met gesneden tomaat, ui en gesmolten kaas). Aansluitend een barbecue Kapitein (€ 19,75): Dit is een 3 gangen bbq met scharrelvlees (o.a. een Franse steak). U kunt natuurlijk ook kiezen voor een bbq Matroos - deze is iets eenvoudiger en iets voordeliger (€ 15,50).
  • De escaperoom is te boeken vanaf 15 mei.

€ 38,75 p.p.

Optioneel:

  • Wat lekkers bij de koffie, bijvoorbeeld Friese Oranjekoek.
  • Afkoop van de drankjes tijdens de bbq gedurende 2,5 uur.
  • Tip voor een ander groepsuitje: de combinatie van 1 uur escaperoom en een rondleiding met gids door het skûtsjemuseum.
  • Tip voor een ander groepsuitje: de combinatie van 1 uur escaperoom en een rondleiding met gids door het skûtsjemuseum.
  • Ook kleinere groepen vanaf 5 personen kunnen de escaperoom doen. Bel voor info 0511-539732.
Bel of mail voor de mogelijkheden