Groepsuitje Escape Room

Uniek in Friesland om met een grote groep tegelijker tijd een 'ecaperoom' te doen. Schipper Jan en zijn vrouw Sjut hebben goede handel gedaan in Ljouwert. Terwijl ze terug zeilen richting Earnewâld, besluiten ze een pitstop maken bij Sietse en Maaike (bij de Oude Weg). Het waait hard en terwijl Jan de Nauwe Saiter in stuurt, krijgt hij een vlaag en Jan kan het helmhout niet meer houden en het skûtsje 'rent' uit zijn roer- en raakt de wal op de hoek van de Nauwe Saiter. Het schip slaat lek. Jan en Sjut proberen in het ruim het lek met een stempel te dichten maar het gat is te groot, het water loopt heel snel naar binnen. Tot overmaat van ramp valt de roefdeur achter hen in het slot. Ze moeten ze als de bliksem deze deur open krijgen. Hun pas geboren kind ligt te slapen in de roef. Zij ligt - zoals jullie wel weten- in een klein laatje onder de bedstee: "het ondergeschoven kindje". Redden Jan en Sjut het op tijd ...

Programma voor een groepsuitje escape-room:

  • Ontvangst in het sfeervolle Sylkafee, met koffie of thee (onbeperkt).
  • Probeer binnen 1 uur het ‘ondergeschoven’ kindje te redden .
  • Nazitten rondom de zwaardtafel met een wijntje of een biertje en een schaaltje verwarmde tortillachips (met gesneden tomaat, ui en gesmolten kaas). Aansluitend een barbecue Kapitein (€ 19,75): Dit is een 3 gangen bbq met scharrelvlees (o.a. een Franse steak). U kunt natuurlijk ook kiezen voor een bbq Matroos - deze is iets eenvoudiger en iets voordeliger (€ 15,50).
  • De escaperoom is te boeken vanaf 15 mei.

€ 38,75 p.p.

Optioneel:

  • Wat lekkers bij de koffie, bijvoorbeeld Friese Oranjekoek.
  • Afkoop van de drankjes tijdens de bbq gedurende 2,5 uur.
  • Tip voor een ander groepsuitje: de combinatie van 1 uur escaperoom en een rondleiding met gids door het skûtsjemuseum.
Bel of mail voor de mogelijkheden